Leeds East Academy

Remote
access
log-in

Academy Day

Year 7 & 8 Academy Day 

Years 7 & 8

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

 

Academy Opens - Free Breakfast
08:00 - 08:25

 

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

 

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

 

Lesson 2
09:40 - 10:40
60 MInutes

Lesson 2
09:40 - 10:40
60 MInutes

Lesson 2
09:40 - 10:40
60 MInutes

Lesson 2
09:40 - 10:40
60 MInutes

Lesson 2
09:40 - 10:40
60 MInutes

Break
10:40 - 11:00
20 Minutes

Break
10:40 - 11:00
20 Minutes

Break
10:40 - 11:00
20 Minutes

Break
10:40 - 11:00
20 Minutes

Break
10:40 - 11:00
20 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 4
12:00-13:00
60 Minutes

Lesson 4
12:00-13:00
60 Minutes

Lesson 4
12:00-13:00
60 Minutes

Lesson 4
12:00-13:00
60 Minutes

Lesson 4
12:00-13:00
60 Minutes

Lunch
13:00 - 13:30
30 Minutes

Lunch
13:00 - 13:30
30 Minutes

Lunch
13:00 - 13:30
30 Minutes

Lunch
13:00 - 13:30
30 Minutes

Lunch
13:00 - 13:30
30 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Guardian Groups
PSHCE
14:30 - 15:00
30 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Check Out
14:30 - 14:45
15 Minutes

 

 

 

 

 

Year 9 Academy Day 

Year 9

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

 

Academy Opens - Free Breakfast
08:00 - 08:25

 

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

 

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

 

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Guardian Groups
PSHCE
14:30 - 15:00
30 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Check Out
14:30 - 14:45
15 Minutes

Year 10 & 11 Academy Day

Years 10 & 11

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

 

Academy Opens - Free Breakfast
08:00 - 08:25

 

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

Kick Start
08:25 - 08:40
15 Minutes

 

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

Lesson 1
08:40 - 09:40
60 Minutes

 

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Break
09:40 - 10:00
20 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 2
10:00 - 11:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lesson 3
11:00 - 12:00
60 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lunch
12:00 - 12:30
30 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 4
12:30 - 13:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:45
75 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Lesson 5
13:30 - 14:30
60 Minutes

Guardian Groups
PSHCE
14:30 - 15:00
30 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Everyone Exceptional
14:45 - 15:15
30 Minutes

Everyone Exceptional
14:30 - 15:15
45 Minutes

Check Out
14:30 - 14:45
15 Minutes

Total Time:

  • KS3 – 32.75hrs
  • KS4 – 33.5hrs